Här blir sagor verklighet

 I Astrid Lindgrens Värld kan du kliva rätt in i Villa Villekulla och vara med när Pippi, Tommy och Annika letar reda på saker. Du kan leka kull med Kling och Klang eller stiga ombord på Hoppetossa. I Katthult träffar du familjen Svensson, och uppflugen på ett staket på Ekekullen eller kanske täljandes i snickerboa sitter Emil. Och vid ett besök i Mattisborgen möter du Ronja, Birk, Skalle-Per och de andra rövarna.

Har du läst böckerna så känner du igen både figurer och miljöer, men så här har du aldrig upplevt dem förr. Här kan du nämligen kliva rakt in i äventyr och upptåg hämtade ur Astrid Lindgrens berättelser.

Platser du bara besökt i fantasin

Kanske har du besökt Mattisborgen i din fantasi när du lyssnat till berättelserna om Ronja. Men har du någon gång stått mellan de väldiga stenmurarna och hört ljuden från vildvittror och annat oknytt som håller till i skogen utanför? Här i Astrid Lindgrens Värld kan du göra det och många andra spännande och roliga saker.

En promenad genom parken tar dig till den ena välbekanta platsen efter den andra. I Katthult kan du med egna ögon se alla de trägubbar Emil täljt och radat upp i sin snickarbod. Och klättrar du upp i den jättestora sängen i Nils Karlsson Pysslings hus så förstår du hur liten Bertil måste känt sig den där gången då han rörde vid spiken och sa det magiska ordet, killevippen.

Sveriges största utomhusteater

Här bjuder vi stora och små människor på sagolika teaterupplevelser. Alla föreställningar är baserade på Astrid Lindgrens berättelser och i många av dem ingår sång, musik och dans i handlingen. Vårt teaterprogram är upplagt så att det alltid ska finnas något att se för alla åldrar.

 

 

Lek med alla figurer i alla miljöer

Om det var något som Astrid Lindgren värnade om så var det barnens rätt att få vara barn. Temat lek går därför som en röd tråd i Astrid Lindgrens Värld. I parken finns det platser som enbart är skapade för lek, som Bullerbyn och lekladan i Katthult till exempel. Andra roliga lekplatser är Inte-stöta-marken-banan, Kvarnen, Mattisskogen och Lilla Bråkmakargatan. Och kan du tänka dig roligare platser att leka på än Pippi Långstrumps Villa Villekulla eller de djupa gångarna under Mattisborgen? Så länge det inte pågår någon föreställning är det fritt fram att leka i alla våra miljöer.